Stil staan bij waar je nu staat

We leven in een maatschappij die heel erg gericht is op het behalen van doelen. Doelen gaan over de toekomst. Daardoor staan we vaak niet stil bij wat we al bereikt hebben of kunnen we daar niet van genieten omdat we ‘er nog niet zijn’. Het is heel waardevol om stil te staan bij wat je al bereikt hebt.

Lees meer »

De brug & het verdedigen van tijd

De coachee vertelde over een situatie waar ze tegenaan liep en had het daarbij over het bewaken van grenzen en het verdedigen van haar tijd. Ik was benieuwd waarom ze woorden als ‘bewaken’ en ‘verdedigen’ gebruikte en wat dat haar kon leren over haar coachvraag. De brug die we tegenkwamen was een mooie plek om het ‘verdedigen’ visueel te maken.

Lees meer »

In de natuur oefenen met 'aanwezig' zijn

Ga naar buiten en laat je inspireren door de natuur. De natuur is een prachtige plek om te oefenen met meer aanwezig zijn. Zeker nu het lente is. Na een periode van rust is de natuur aan het groeien en bloeien. Alles op zijn eigen tempo en eigen manier. Op eigen kracht en tegelijkertijd samen met de natuur er omheen. Je kan naar het bos gaan, naar het strand, naar de hei, maar ook naar dat kleine stukje groen in de buurt van je huis of je werk. Of je loopt door de stad en ziet wat je daar tegenkomt.

Lees meer »