Creëer beweging in jouw coachvraag

Als wandelcoach richt ik me op coachvragen op het gebied van persoonlijk leiderschap, perfectionisme en andere vragen die gaan over het leren (h)erkennen van je patronen en het creëren van ruimte om andere keuzes te kunnen maken. 

Bij wandelcoaching kom je komt letterlijk in beweging. Al wandelend, pratend en door het doen van (coachings)oefeningen krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je beweegt. Je wordt je meer bewust van je eigen gedachten, gevoelens, verlangens én je eigen antwoorden.

Bij de oefeningen heb ik ook aandacht voor bewust ademhalen, omdat je door bewust te ademen ruimte en rust kan creëren of jezelf juist kan activeren.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over keuzes maken die bij jou passen. Afhankelijk van jouw coachvraag kunnen we daarbij bijvoorbeeld onderzoeken wat jij belangrijk vindt en waar jij energie van krijgt, zodat je een beter beeld krijgt van de keuzes die je wil maken. Daarnaast kijken we ook welke gedachtes, overtuigingen en gedrag je helpen en welke niet en hoe je stapje voor stapje meer regie over je leven gaat ervaren en dichterbij je doelen komt.

Anders omgaan met je perfectionisme

Je kan leren om te streven naar kwaliteit zonder dat je jezelf daarbij in de weg zit, zoals bij veel perfectionisten het geval is. Door op een andere manier naar je gedachtes, overtuigingen en gedrag te kijken, kan je meer ruimte en zachtheid voor jezelf gaan ervaren. Bij coachvragen op het gebied van perfectionisme gaat het onder andere om minder zelfkritiek, meer ruimte voor jezelf, leren kijken vanuit een groeimindset, minder uitstellen, grenzen aangeven, op een goede manier conflicten aan gaan en keuzes maken die bij je passen. Wat je als perfectionist ook wil leren, vergeet niet dat je al helemaal oké bent.

De natuur, bewust ademhalen & mindfulness

Bij wandelcoaching maak ik gebruik van praktische oefeningen, die je helpen uit je hoofd te komen en om meer in contact te komen met je lichaam en gevoel. Het wandelen in de natuur zorgt voor rust en ontspanning en daarmee voor ruimte. Mindfulness en bewust ademhalen helpen om met aandacht en open (niet-kritisch) naar ervaringen te kijken.

"Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen." (Kabat-Zinn, 1991)

De natuur is een fijne plek om bewust je zintuigen te gebruiken en te zien, horen, voelen, ruiken en misschien ook wel proeven wat er om je heen gebeurt. De natuur is een prachtige spiegel. Het zet zaken in een ander en groter perspectief en het laat je in contact komen met wensen en verlangens waar je je misschien niet zo bewust van was.

Wat je ervaart tijdens de oefeningen koppel je aan je coachvraag. Je gaat je vraagstuk of wens anders bekijken, anders ervaren en daardoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Wat vertelt hetgeen je ervaart tijdens de oefening bijvoorbeeld over jouw patronen of over waar je energie van krijgt? 


Veranderen begint bij bewustwording en het herkennen van patronen. Wanneer je je bewust bent van je eigen patronen, kan je onderzoeken welke patronen helpend zijn en hoe je de helpende patronen kan versterken. Bij niet-helpende patronen kan experimenteren om te ervaren wat je wel zou helpen.

Het hoeven geen grote veranderingen te zijn. Juist kleine veranderingen, die je dagelijks toe kan passen, hebben vaak het grootste effect.

Het begint met jouw vraag of wens

Wandelcoaching start waar jij bent en met jouw vraag of wens.

Een aantal voorbeelden:

  • "Ik wil meer mijn hart (durven) volgen"
  • "Ik wil in verbinding zijn met mezelf, ook tijdens mijn werk"
  • "Ik wil onderzoeken wat ik belangrijk vind en wat ik wil"
  • "Ik wil minder vanuit mijn hoofd leven en werken"
  • "Ik heb het gevoel dat ik altijd aan sta en wil graag meer balans"
  • "Ik wil mijn draagkracht vergroten"
  • "Ik wil onderzoeken welke van mijn patronen me helpen en welke niet"

Nieuwsgierig?

Neem contact met me op via info@onderwegzijn.nl voor meer informatie of het plannen van een gratis kennismakingsgesprek.

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek onderzoeken we wat jouw coachvraag is en hoe wandelcoaching jou daar bij kan helpen. Het geeft jou de kans om mij te leren kennen en te ervaren of mijn manier van coachen bij je past. We kunnen gaan wandelen in een park in Utrecht of spreken elkaar via de telefoon. 

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we ook hoeveel focus er op mindfulness en ademhaling komt te liggen tijdens de wandelcoaching. Het is altijd een onderdeel, maar hoe groot dat deel is, is afhankelijk van jouw voorkeur. Het is jouw proces.

Utrecht & omgeving

De wandelingen zijn in Utrecht en omgeving of vanaf station Driebergen-Zeist (8 minuten met de trein vanaf Utrecht CS). Ik wandel op locaties die met het OV goed bereikbaar zijn of waar je vanaf Utrecht heen kan fietsen.

Afhankelijk van je coachvraag kunnen we er voor kiezen om een keer in de stad te gaan wandelen. Dat kan ook heel waardevol zijn, omdat het misschien wel dichterbij de situatie ligt waar je iets over wil leren.