Creëer beweging in jouw coachvraag

Wandelen met een wandelcoach is een effectieve en leuke manier om aan de slag  te gaan met jouw coachvraag. (Mindful) wandelcoaching is geschikt voor werk en voor privé gerelateerde coachvragen.

Bij (mindful) wandelcoaching komen meerdere krachtige componenten samen. Je komt letterlijk in beweging. Al wandelend en pratend krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je beweegt. Je wordt je meer bewust van je eigen gedachten, gevoelens, verlangens én je eigen antwoorden. De natuur, bewust ademhalen en mindfulness ondersteunen dit proces en zorgen voor inspiratie, rust en ruimte. 


Bij (mindful) wandelcoaching maak ik gebruik van praktische oefeningen, die je helpen uit je hoofd te komen en om meer in contact te komen met je lichaam en gevoel. Mindfulness en bewust ademhalen helpen om met aandacht en open (niet-kritisch) naar ervaringen te kijken.

"Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen." (Kabat-Zinn, 1991)

Het wandelen in de natuur zorgt voor rust en ontspanning en daarmee voor ruimte. De natuur is een fijne plek om bewust je zintuigen te gebruiken en te zien, horen, voelen, ruiken en misschien ook wel proeven wat er om je heen gebeurt. Ik maak bij de oefeningen  gebruik van de symboliek van de natuur. De natuur is een prachtige spiegel. Het zet zaken in een ander en groter perspectief en het laat je in contact komen met wensen en verlangens waar je je misschien niet zo bewust van was.

Wat je ervaart tijdens de oefeningen koppel je aan je coachvraag. Je gaat je vraagstuk of wens anders bekijken, anders ervaren en daardoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Wat vertelt hetgeen je ervaart tijdens de oefening bijvoorbeeld over jouw patronen of over waar je energie van krijgt? 


Veranderen begint bij bewustwording en het herkennen van patronen. Wanneer je je bewust bent van je eigen patronen, kan je onderzoeken welke patronen helpend zijn en hoe je de helpende patronen kan versterken. Bij niet-helpende patronen kan experimenteren om te ervaren wat je wel zou helpen.

Het hoeven geen grote veranderingen te zijn. Juist kleine veranderingen, die je dagelijks toe kan passen, hebben vaak het grootste effect.

Het begint met jouw vraag of wens

Wandelcoaching start waar jij bent en net jouw vraag of wens.

Een aantal voorbeelden:

  • "Ik wil meer mijn hart (durven) volgen"
  • "Ik wil in verbinding zijn met mezelf, ook tijdens mijn werk"
  • "Ik wil onderzoeken wat ik belangrijk vind en wat ik wil"
  • "Ik wil minder vanuit mijn hoofd leven en werken"
  • "Ik heb het gevoel dat ik altijd aan sta en wil graag meer balans"
  • "Ik wil mijn draagkracht vergroten"
  • "Ik wil onderzoeken welke van mijn patronen me helpen en welke niet"

Nieuwsgierig?

Neem contact met me op via info@onderwegzijn.nl voor meer informatie of het plannen van een gratis kennismakingsgesprek.

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek onderzoeken we wat jouw coachvraag is en hoe mindful wandelcoaching jou daar bij kan helpen. Het geeft jou de kans om mij te leren kennen en te ervaren of mijn manier van coachen bij je past. We kunnen gaan wandelen in een park in Utrecht of spreken elkaar via de telefoon. 

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we ook hoeveel focus er op mindfulness en ademhaling komt te liggen tijdens de wandelcoaching. Het is altijd een onderdeel, maar hoe groot dat deel is, is afhankelijk van jouw voorkeur. Het is jouw proces.

Utrecht & omgeving

De wandelingen zijn in Utrecht en omgeving of vanaf station Driebergen-Zeist (8 minuten met de trein vanaf Utrecht CS). Ik wandel op locaties die met het OV goed bereikbaar zijn of waar je vanaf Utrecht heen kan fietsen.

Afhankelijk van je coachvraag kunnen we er voor kiezen om een keer in de stad te gaan wandelen. Dat kan ook heel waardevol zijn, omdat het misschien wel dichterbij de situatie ligt waar je iets over wil leren.