Welkom, ik ben Marjolijn

Reizen is een van mijn favoriete manieren van onderweg zijn. De vraag: 'wat zou je doen met een miljoen?' leidde 7 jaar geleden tot een wereldreis van een jaar. Het bracht me naar prachtige plekken en ik ontmoette veel verschillende mensen. Gelukkig had ik er geen miljoen voor nodig. Wel een open mindset.

Het reizen heeft me er bewust van gemaakt dat ik niet ver hoef te reizen om het 'onderweg zijn' gevoel te ervaren. Door bewust aanwezig te zijn op de plek waar ik ben en nieuwsgierig te zijn naar wie en wat ik tegenkomt, zie ik meer en ervaar ik meer. Dat kan ook tijdens het wandelen, fietsen of SUPpen in (de omgeving van) Utrecht en zowel in de natuur als in de stad.

Ik heb een analytische studie gedaan. Dat was heel erg vanuit het hoofd. Ik ben steeds meer aan het ontdekken dat wanneer je je cognitieve intelligentie combineert met voelen en waarnemen en je van daaruit acties onderneemt dat je gemakkelijker bij de kern komt en dat je met minder effort, meer effect kan behalen. Het maakt me creatiever en ik voel me meer verbonden.

Dat pas ik ook toe in mijn werk. In mijn werk gaat onderweg zijn over persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling en over hoe teams samenwerken en creatiever en effectiever aan hun doel kunnen werken. Ik leid en begeleid teams en organisaties die aan de slag willen met hoe zij samenwerken om hun doelen te behalen. 

Als mindful wandelcoach laat ik de coachee met behulp van de natuur, door te bewegen, bewust te ademen, mindfulness en natuurlijk het coachgesprek meer inzicht krijgen in zijn eigen vraagstuk en patronen en vanuit daar in beweging komen.

"Samen kunnen we er voor zorgen dat de wereld een mooie plek blijft om te leven: sociaal, vitaal en duurzaam"

Hier wil ik aan bijdragen vanuit mijn kernwaarden:

  • Verbinding
  • Ontwikkelgericht
  • Creëren
  • Spelen
  • Zingeving

Mijn kernwaarden zijn een soort kompas om keuzes te maken die bij mij passen.

Verder geloof ik dat we voor complexe vraagstukken antwoorden kunnen vinden door samen te werken, ieders talenten in te zetten, ons bewustzijn te ontwikkelen en door aandacht te hebben voor het (organisatie)systeem en vanuit daar stappen richting de oplossing te zetten.

 

Trainingen

Met als rode draad: de invloed van het organisatiesysteem, mensen en de interactie tussen mensen en de kracht van het bewuster waarnemen en voelen.

2023    Secure Base Teamcoachen, De School voor Transitie

2023    Groepsdynamica, NHA 

2022    Rake vragen, School voor Coaching 

2022    Webinar Transformationeel Leiderschap

2022    Mindful wandelcoach, Mindful Run

2021    Teamcoachtechnieken, School voor Coaching

2021    Change Management Practioner, APMG International

2020    Change Management Foundation, APMG International

2020    Workshop ReflAction, School voor Coaching

2019    Organisatieontwikkeling met Theory U, Eerste Huis

2018    Professioneel Coachen, LOI