Teamontwikkeling & verandermanagement

Ik leid en begeleid ik teams en organisaties die aan de slag willen met hoe zij samenwerken om hun doelen te behalen. 

Daarbij kan de opdracht gericht zijn op:

  • het verbeteren van de manier van samenwerken binnen en tussen de teams
  • hoe het team effectiever en creatiever aan hun doel kan werken
  • begeleiden van het team bij het verbeteren van de dienstverlening van het team

 

Aandachtsgebieden die hierbij belangrijk zijn:

  • Samenwerken: Hoe werk je samen om het doel te bereiken? Maak je gebruik van de verschillende talenten, de verschillende perspectieven en de creativiteit van de groep? Is er duidelijkheid over wie op welke manier bijdraagt aan het doel? Hoe communiceer je met elkaar over de samenwerking?
  • Ken je kompas: Weten wie je bent (als mens) en wie jullie zijn (als team), waar jullie heen willen en waar jullie nu staan, helpen om keuzes te maken om doelen te bereiken.
  • Patronen herkennen: Door stil te staan bij wat je onderweg tegenkomt, kan je patronen gaan herkennen en daarvan leren. Helpende patronen kan je versterken. Bij patronen die niet meer functioneel zijn, kan je experimenteren wat er beter werkt.
  • Aandacht voor het systeem: Zoom uit. Onderzoek wat er in het organisatiesysteem gebeurt. Alles hangt met elkaar samen. Hoe beïnvloeden zaken elkaar? Op welke manier houden patronen zichzelf in stand? Wat kan je in de context veranderen om beweging te creëren?

 

Ik maak hierbij o.a. gebruik van concepten vanuit Theory U, systeem denken en systemisch werken, teamflow, verandermanagement en zelforganisatie.

Willen jullie als team of organisatie aan de slag met hoe jullie samenwerken aan jullie doelen? Zoek je iemand die dit proces kan leiden en/of begeleiden?

Laten we dan kennismaken en onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Je kan me bereiken via info@onderwegzijn.nl en 0638330725.